zapiekanka warzywna z mięsem mielonym
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
drobno posiekaj cebulę i pomidory, wymieszaj z mielonym mięsem. Tutaj Dodaj oliwkę.maslo, przyprawy, sos granatowy, zioła.
połóż czosnek na dnie Ceramic. lub szklana forma, pokrój ją w tym celu na talerze. Na wierzchu układamy ziemniaki w plasterki (można je połówki).
na ziemniakach rozłóż mięso mielone gęstą warstwą.
na wierzchu mięsa mielonego-warzywa do smaku. Możesz wziąć pomidory, Bolg.papryka, cebula.
przykryj formę pokrywką i umieść na kuchence na 15 minut. na małym ogniu. Ziemniaki powinny stać się miękkie.
po zdjęciu pokrywy włóż naczynie do piekarnika, aż będzie gotowe.
można umieścić pod grillem, a następnie pojawi się rumiana skórka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g