duża julienne z jogurtem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
grzyby i mięso opłucz i osusz. Obierz cebulę. Pokrój wszystko w średniej wielkości kostkę.
szybko usmaż mięso na dobrze rozgrzanym holenderskim piekarniku z dodatkiem oleju roślinnego i masła.
dodaj cebulę i smaż wszystko razem przez 6-7 minut.
Dodaj pieczarki, smaż na średnim ogniu przez 10 minut. Sól, dodaj przyprawy.
następnie dodaj jogurt naturalny, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.
posyp parmezanem startym na grubej tarce i pokruszonymi orzechami włoskimi.
Wyślij do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 3-5 minut.
posyp świeżym posiekanym koperkiem.
szybko usmaż mięso na dobrze rozgrzanym holenderskim piekarniku z dodatkiem oleju roślinnego i masła.
dodaj cebulę i smaż wszystko razem przez 6-7 minut.
Dodaj pieczarki, smaż na średnim ogniu przez 10 minut. Sól, dodaj przyprawy.
następnie dodaj jogurt naturalny, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.
posyp parmezanem startym na grubej tarce i pokruszonymi orzechami włoskimi.
Wyślij do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 3-5 minut.
posyp świeżym posiekanym koperkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g