deser z galaretki z dyni
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
obraną dynię pokroić w kostkę i posypać cukrem.
odstaw, pozwól jej się wyróżnić. Zajmie to od pół godziny do godziny.
piecz dynię w piekarniku przez około 15-20 minut.
dodaj jabłka pokrojone na kawałki do duszonej dyni i piecz przez kolejne 10 minut.
ułóż jabłka z dynią w miseczkach, wypełniając Z do połowy.
jeśli wypieki są zbyt rzadkie, spuść płyn.
zrób galaretkę.
należy rozpuścić żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodać syrop dyniowy - wszystko podgrzać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, a następnie odcedzić i wlać dynię.
galaretka deser z dyni schłodzić i schłodzić.
odstaw, pozwól jej się wyróżnić. Zajmie to od pół godziny do godziny.
piecz dynię w piekarniku przez około 15-20 minut.
dodaj jabłka pokrojone na kawałki do duszonej dyni i piecz przez kolejne 10 minut.
ułóż jabłka z dynią w miseczkach, wypełniając Z do połowy.
jeśli wypieki są zbyt rzadkie, spuść płyn.
zrób galaretkę.
należy rozpuścić żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodać syrop dyniowy - wszystko podgrzać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, a następnie odcedzić i wlać dynię.
galaretka deser z dyni schłodzić i schłodzić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g