deser z galaretki z dyni

wykwintny deser zadowoli również najbardziej wymagających smakoszy! smakowity Deser galaretkowy z dyni jest bardzo smaczny i zdrowy.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 19 g
80 kcal
IG: 16 / 0 / 84

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
obraną dynię pokroić w kostkę i posypać cukrem.

odstaw, pozwól jej się wyróżnić. Zajmie to od pół godziny do godziny.

piecz dynię w piekarniku przez około 15-20 minut.

dodaj jabłka pokrojone na kawałki do duszonej dyni i piecz przez kolejne 10 minut.

ułóż jabłka z dynią w miseczkach, wypełniając Z do połowy.

jeśli wypieki są zbyt rzadkie, spuść płyn. 

zrób galaretkę.

należy rozpuścić żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodać syrop dyniowy - wszystko podgrzać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, a następnie odcedzić i wlać dynię.

galaretka deser z dyni schłodzić i schłodzić.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g

Podobne przepisy