Puree z dyni ze śliwkowym dżemem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój obraną dynię na kawałki i upiecz w piekarniku.
po puree z dyni wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi, cukrem, cynamonem.
włóż połowę powstałej masy do głębokiego naczynia.
ułóż dżem śliwkowy na wierzchu.
na to-znowu mieszanka dyni.
wstaw do lodówki na 12 godzin.
po pokrojeniu na porcje i posypaniu orzechami.
po puree z dyni wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi, cukrem, cynamonem.
włóż połowę powstałej masy do głębokiego naczynia.
ułóż dżem śliwkowy na wierzchu.
na to-znowu mieszanka dyni.
wstaw do lodówki na 12 godzin.
po pokrojeniu na porcje i posypaniu orzechami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Dżem morelowy - 242 kcal/100g
- Powidło - 250 kcal/100g