Puree z dyni ze śliwkowym dżemem

niezwykłe połączenie żywności dla prawdziwych smakoszy! Taki puree z dyni to bardzo niezwykły deser, który jest dobry z herbatą.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 3 g
tłuszcze 22 % 8 g
węglowodany 69 % 25 g
167 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
pokrój obraną dynię na kawałki i upiecz w piekarniku.

po puree z dyni wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi, cukrem, cynamonem.

włóż połowę powstałej masy do głębokiego naczynia.

ułóż dżem śliwkowy na wierzchu.

na to-znowu mieszanka dyni.

wstaw do lodówki na 12 godzin.

po pokrojeniu na porcje i posypaniu orzechami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 242   kcal/100g
  • Powidło - 250   kcal/100g

Podobne przepisy