Amerykańskie Ciasteczka maślane z ciemną czekoladą
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
dobrze ubij masło z cukrem.
dodaj cukier waniliowy, sól, jajka. Dokładnie wymieszaj.
dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie wymieszaj.
posiekaj czekoladę i dodaj do ciasta.
& nbsp; wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i rozłóż na niej czekoladowe ciasteczka. Lepiej jest go uformować mokrymi rękami. I piec przez 10 minut w 180C.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g