Jesienne grzanki z bakłażana
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
gotowanie kawioru z bakłażana(według ulubionego przepisu).
drobno posiekaj cebulę i bakłażana i smaż na oleju roślinnym do miękkości, soli, pieprzu, możesz dodać czosnek…
bagietkę kroimy na kawałki, każdy smarujemy oliwą z oliwek i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na 15 minut, raz obracając.
rozłóż kawior na każdym kawałku (możesz go zastąpić domową adżiką).
na wierzchu-kawałki boczku (salami). Grzanki dekorujemy natką pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g