pieczona kaczka
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
przepis został wymyślony przeze mnie, proszę nie krytykować))). Tak więc podczas cięcia tuszy
1. z piersi odetnij mięso w kierunku pleców.
2 najpierw odetnij skrzydło na stawach, a następnie nogę
3. zrób również drugą stronę bez cięcia do końca (możesz zepsuć skórę) skóry na plecach
4. odetnij ogon wzdłuż stawu i trzymając klatkę piersiową, zwisając mięso, ostrożnie odetnij skórę od końca ogona
5. szyja pozostanie na szkielecie kostnym, a następnie ją odetnie. pokonaj mięso z piersi, rozciągając je na bok do tyłu
1 sos
50-70 g sosu sojowego 1,5-2 łyżki miodu przyprawa (przyprawa 10 warzyw) sól nie jest konieczna. wymieszaj wszystko, aby zetrzeć wnętrze tuszy, dodaj nadzienie (winogrona śliwkowe jabłka do smaku) zszyj tuszę.
2 SOS
2-3 łyżki majonezu 3-4 ząbki czosnku wymieszaj sól, aby posmarować tuszę, włóż wszystko do torby, ale wlej resztki sosu i zwinąć szczelnie torbę (marynowanie w torbie jest znacznie wygodniejsze niż w naczyniach nie wymaga dużo sosu, a produkty zawsze mają kontakt z sosem) i marynuj przez 3-4 godziny (lepiej dłużej)
gotowość patrzę z wyglądu (ale wyraźnie ponad dwie godziny).
gęś jest jeszcze większa. jeśli kuchenka gazowa jest lepsza do pieczenia w specjalnych torebkach.
1. z piersi odetnij mięso w kierunku pleców.
2 najpierw odetnij skrzydło na stawach, a następnie nogę
3. zrób również drugą stronę bez cięcia do końca (możesz zepsuć skórę) skóry na plecach
4. odetnij ogon wzdłuż stawu i trzymając klatkę piersiową, zwisając mięso, ostrożnie odetnij skórę od końca ogona
5. szyja pozostanie na szkielecie kostnym, a następnie ją odetnie. pokonaj mięso z piersi, rozciągając je na bok do tyłu
1 sos
50-70 g sosu sojowego 1,5-2 łyżki miodu przyprawa (przyprawa 10 warzyw) sól nie jest konieczna. wymieszaj wszystko, aby zetrzeć wnętrze tuszy, dodaj nadzienie (winogrona śliwkowe jabłka do smaku) zszyj tuszę.
2 SOS
2-3 łyżki majonezu 3-4 ząbki czosnku wymieszaj sól, aby posmarować tuszę, włóż wszystko do torby, ale wlej resztki sosu i zwinąć szczelnie torbę (marynowanie w torbie jest znacznie wygodniejsze niż w naczyniach nie wymaga dużo sosu, a produkty zawsze mają kontakt z sosem) i marynuj przez 3-4 godziny (lepiej dłużej)
gotowość patrzę z wyglądu (ale wyraźnie ponad dwie godziny).
gęś jest jeszcze większa. jeśli kuchenka gazowa jest lepsza do pieczenia w specjalnych torebkach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g