pieczona kaczka

niezwykle smaczne danie dla szczególnie wymagających gospodyń domowych! Mam piekarnik elektryczny (bardzo wygodny) pieczę kaczkę na siatce z ogrzewaniem na górze i dmuchaniem. temperatura 150 stopni. kiedy pieczona kaczka zacznie się opiekać z tyłu, szwy na brzuchu nieco się rozchodzą. Wlej trochę soku 10 ml do kaczki za pomocą strzykawki (pomarańczowy jest bardzo dobry). następnie nie obracaj tuszy, aby przykryć ją folią. smacznie . wygodny . nieoczekiwanie
Siergiej KrabAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 14 g
tłuszcze 65 % 33 g
węglowodany 8 % 4 g
366 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 6 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
przepis został wymyślony przeze mnie, proszę nie krytykować))). Tak więc podczas cięcia tuszy

1. z piersi odetnij mięso w kierunku pleców.

2 najpierw odetnij skrzydło na stawach, a następnie nogę

3. zrób również drugą stronę bez cięcia do końca (możesz zepsuć skórę) skóry na plecach

4. odetnij ogon wzdłuż stawu i trzymając klatkę piersiową, zwisając mięso, ostrożnie odetnij skórę od końca ogona

5. szyja pozostanie na szkielecie kostnym, a następnie ją odetnie. pokonaj mięso z piersi, rozciągając je na bok do tyłu

1 sos

50-70 g sosu sojowego 1,5-2 łyżki miodu przyprawa (przyprawa 10 warzyw) sól nie jest konieczna. wymieszaj wszystko, aby zetrzeć wnętrze tuszy, dodaj nadzienie (winogrona śliwkowe jabłka do smaku) zszyj tuszę.

2 SOS

2-3 łyżki majonezu 3-4 ząbki czosnku wymieszaj sól, aby posmarować tuszę, włóż wszystko do torby, ale wlej resztki sosu i zwinąć szczelnie torbę (marynowanie w torbie jest znacznie wygodniejsze niż w naczyniach nie wymaga dużo sosu, a produkty zawsze mają kontakt z sosem) i marynuj przez 3-4 godziny (lepiej dłużej)

gotowość patrzę z wyglądu (ale wyraźnie ponad dwie godziny).

gęś jest jeszcze większa. jeśli kuchenka gazowa jest lepsza do pieczenia w specjalnych torebkach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy