zapiekanka z czekoladą
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
przesiej mąkę.
ubij białka, dodaj stewię (według własnych upodobań).
wymieszaj wszystkie inne składniki.
jeśli to konieczne, nasmaruj formę (mam silikonową) i rozłóż połowę powstałej masy.
rozłóż na nim paloman na plasterkach czekolady.
rozłóż pozostałą masę.
piec w piekarniku, aż powstanie złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Mąka żytnia - 305 kcal/100g
- Stewia sucha w liściach - 0 kcal/100g

