skład / składniki
gotowanie krok po kroku
1. Posiekaj paprykę, pieczarki, pomidory, cukinię i lekko podsmaż na oliwie z oliwek. Mięso mielone może być również używane na surowo, ale nadal czytam, że jest również trochę smażone, wtedy nadzienie ma przyjemniejszą konsystencję i łatwiej jest nadziewać canneloni.
2. Wymieszaj mięso mielone z warzywami, dodaj posiekaną bazylię, pertrushkę i koperek. Dodaj przyprawy. Napełnij canneloni gotowym nadzieniem. Ważne jest, aby pamiętać, że nie należy dodawać zbyt dużej ilości mięsa mielonego, w przeciwnym razie canneloni mogą pękać podczas pieczenia.
3. Sos beszamelowy, myślę, że wszyscy wiedzą, jak gotować. Na małym ogniu masło topi się na patelni, wlewa mąkę i dobrze miesza. Rozgrzej mąkę w oleju (około pół minuty). Następnie, kontynuując ciągłe mieszanie, wlej zimne mleko(lub śmietanę) cienkim strumieniem. Sól, pieprz. Doprowadzić sos do wrzenia i trzymać w ogniu, wszystko również mieszając, jeszcze przez około minutę. Aż sos zgęstnieje. Do gotowego sosu dodałem więcej zieleni.
4. Umieść canneloni w naczyniu do pieczenia, ale nie za ciasno do siebie. Posyp dobrze startym serem i polej sosem. Włóż do piekarnika i piecz przez 30-40 minut w 180 stopniach, przez ostatnie 10 minut możesz zmniejszyć ciepło do 160.
5. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Cannelloni - 350 kcal/100g