przekąska Królewska
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni. Pokrój bułgarską paprykę na pół i usuń nasiona. Wymieszaj ser z zieloną cebulą, przyprawami i awokado. Następnie łyżeczką lub widelcem połóż powstałą masę na każdej połowie pieprzu. Teraz zawiń każdą paprykę z mieszanką szczypiorku, sera, przypraw i awokado w plastry boczku. Skrop każdy z nich sosem barbecue, a następnie przymocuj boczek wykałaczką do pieprzu.
piec w piekarniku przez co najmniej godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g