przekąska Królewska

oryginalna przekąska z awokado i twarogiem. Bardzo smaczne! Pyszne i bardzo niezwykłe. Książka kucharska
lummaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 12 g
tłuszcze 63 % 26 g
węglowodany 7 % 3 g
283 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

Rozgrzej piekarnik do 275 stopni. Pokrój bułgarską paprykę na pół i usuń nasiona. Wymieszaj ser z zieloną cebulą, przyprawami i awokado. Następnie łyżeczką lub widelcem połóż powstałą masę na każdej połowie pieprzu. Teraz zawiń każdą paprykę z mieszanką szczypiorku, sera, przypraw i awokado w plastry boczku. Skrop każdy z nich sosem barbecue, a następnie przymocuj boczek wykałaczką do pieprzu.

piec w piekarniku przez co najmniej godzinę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g

Podobne przepisy