bochenek nadziewany

cała rodzina zbierze się przy piekarniku, aby czekać na ten cud! dziennik
sigaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 9 g
tłuszcze 24 % 7 g
węglowodany 45 % 13 g
204 kcal
IG: 23 / 77 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

warzywa grubo posiekaj, usmaż na patelni na oliwie z oliwek.
smaż produkty mięsne.
z chleba odetnij górę i ostrożnie Wytnij miękisz. Po włożeniu do nagrzanego piekarnika na 4-5 minut, aby skorupa wyschła.
włóż wszystkie warzywa do chleba, przykryj pokrywką, włóż do piekarnika na 15-20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g

Podobne przepisy