chude ciasteczka owsiane solankowe bez jajek
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
spuść szklankę solanki z pomidorów lub ogórków w puszkach. Wlej go do głębokiego kubka, dodaj płatki owsiane, cukier granulowany, dodaj mąkę i dodaj olej roślinny. Zagnieść ciasto. Zgaś sodę octem stołowym i wyślij po wszystkich produktach. Jeszcze raz wymieszaj.
dobrze rozgrzej piekarnik. Nasmaruj metalową blachę do pieczenia dowolnym tłuszczem i przytrzymaj trochę w piekarniku. Rozłóż ciasto na blasze do pieczenia mokrą łyżką, uważając, aby zachować odległość między ciasteczkami.
piec na średnim ogniu, aż produkt się zrumieni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g