skład / składniki
metoda gotowania
kiedy znudzi ci się zakupiona kiełbasa, zawsze pamiętam cudowny przepis na zapiekankę wołową od mojej przyjaciółki kucharki. Już złapałem ją w ten sposób, aby była nie gorsza od niej, a to jest ogromne osiągnięcie. Każdy, kto próbuje przygotowanego przez nią jedzenia, nie może oderwać się od talerza, więc przy stole zawsze panuje cisza, a rozmowy ożywiają się tylko na herbatę z niesamowitym ciastem. Na pewno uda Ci się ugotować to luksusowe danie, ponieważ zapiekanka wołowa jest przygotowywana po prostu ze zdumieniem. Najpierw mieszam w blenderze, aż cebula, seler będą całkowicie jednorodne. marchewka z bułką tartą i wiewiórką. W głębokim talerzu zagniatam mięso mielone z masą warzywną, łyżeczką soli i gramolką czarnego mielonego pieprzu. Formuję coś przypominającego bochenek chleba i układam go na blasze do pieczenia wyłożonej folią do pieczenia. Połowę sosu pomidorowego smaruję bochenek mięsny na wierzchu. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 230 C, obniżam temperaturę do 200 C i pieczę przez około pół godziny. Po wyjęciu smaruję wierzch "bochenka" resztkami sosu pomidorowego i ponownie wysyłam do piekarnika na pięćdziesiąt minut. Zapiekanka wołowa jest gotowa, możesz jeść na gorąco lub możesz poczekać, aż ostygnie, jednocześnie trochę pielęgnować wolę, ponieważ jest tak aromatyczna, że rzadko czeka na temperaturę pokojową i najczęściej jest spożywana bezpośrednio z upałem-z upałem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal / 100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g