skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ten kulinarny przepis na bezę wziąłem od mojej babci, często je gotuje. Są pyszne i łatwe do przygotowania. Polecam je przygotować! I są przygotowywane w ten sposób: schłodzone białka z jaj należy przenieść do suchego pojemnika i stopniowo ubijać mikserem, dodając granulowany cukier. Następnie należy włożyć cukier waniliowy i jeszcze raz ubić. Następnie masę należy umieścić w torbie cukierniczej i ułożyć małymi figurami na wysmarowanej olejem słonecznikowym i posypanej mąką kartce papieru pergaminowego, ułożonej na blasze do pieczenia. Zawartość należy umieścić w piekarniku rozgrzanym do stu dwudziestu stopni i piec przez około godzinę do 90 minut, po czym należy zmiażdżyć czekoladą, ostudzić, usunąć bezy z blachy do pieczenia i ułożyć na talerzu deserowym. Oto gotowe bezy. Miłego picia herbaty! To jedzenie bezy jest jednym z pięknych produktów cukierniczych, jest fantastycznym materiałem: zwiewną substancją, która świetnie komponuje się z prawie każdym nadzieniem i dekoracją. Możesz również polać gotowe bezy stopioną czekoladą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g