pierniki miodowe są pyszne i proste

dzieci będą zachwycone! Prosty przepis na pyszne pierniki! Proponuję całkowicie prosty i łatwy sposób na przygotowanie miodowych pierników, które gotują się bardzo, bardzo szybko. Takie pierniki miodowe można opcjonalnie wypełnić różnymi wypełniaczami. Oznacza to, że na przykład zrób nadzienie z dżemu. Lub dodaj orzechy, rodzynki, kandyzowane owoce, różne przyprawy do ciasta. Można dodać nawet mielony czarny pieprz. Ogólnie rzecz biorąc, sam wybierasz, które nadzienie będzie najlepsze dla Twoich miodowych pierników.
Lubov♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 87 % 55 g
282 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.

miód należy przechowywać w temperaturze pokojowej, aby nie był zbyt gęsty.
następnie bierzemy osobne miski-dwie sztuki. W jednym ubij miód mikserem. Drugi to schłodzone białka jaj. Białka powinny stać się trwałą białą pianą. Miód również zmieni kolor, zmieni kolor na biały. Kiedy obie masy są dobrze ubite, mieszamy je ze sobą i ponownie ubijamy. Konieczne jest, aby mieszanina stała się całkowicie jednorodna.
teraz zaczynamy wlewać do niego przesianą mąkę w małych porcjach. I wymieszaj ciasto, starając się, aby nie było grudek. W tym samym czasie dodajemy dowolny wypełniacz do woli – orzechy lub przyprawy.
teraz włóż ciasto do natłuszczonej formy (jednej lub więcej) i piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut, aż będzie gotowe. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
gotowe pierniki można posmarować polewą cukrową.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy