drożdżowe bułeczki z koperkiem i twardym serem

bułeczki są zawsze pyszne, zwłaszcza domowe, serowe! Kilka dni temu po raz pierwszy spróbowałem przygotować własne jedzenie, takie jak bułeczki serowe, które wcześniej kupowałem tylko w sklepach. Jak to zwykle bywa, domowy odpowiednik tego wypieku okazał się znacznie smaczniejszy niż zakupiony. Jeśli chcesz sam spróbować zrobić bułeczki serowe, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 11 g
tłuszcze 16 % 10 g
węglowodany 66 % 41 g
293 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy więc od rozpuszczenia drożdży w dużym pojemniku w 100 ml wody i pozostawienia ich na około 5-7 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj do tej mieszanki granulowany cukier, sól kuchenną, oliwę z oliwek, jajko kurze, drobno posiekany koperek i wszystko dokładnie wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz pokrój ser w drobną kostkę i przenieś do przesianej mąki (dwie szklanki).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie wymieszaj masę z mieszanką jajeczną i resztą mąki i zagniataj ciasto przez około 10 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz z naszego ciasta formujemy około 12 bułek tego samego rozmiaru, wkładamy je do naczynia do pieczenia i wkładamy do umiarkowanie nagrzanego piekarnika na około 30 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Bułeczki serowe są gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy