Cukierki Biedronka w domu
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przenieś wszystkie składniki oprócz masła do grubościennego naczynia i podpal.
Krok 2:
Ciągle mieszaj.
Krok 3:
Doprowadź mieszaninę do wrzenia i zmniejsz ogień.
Krok 4:
Gotuj przez 10 minut, ale uważaj, aby nie przykleić się do naczyń.
Krok 5:
Dodaj masło.
Krok 6:
Dobrze mieszaj, aż się rozpuści.
Krok 7:
Teraz musisz ugotować masę.
Krok 8:
Ciągle mieszaj.
Krok 9:
Gotowa masa jest plastyczna i gruba.
Krok 10:
Foremki do cukierków posmaruj odrobiną masła.
Krok 11:
Łyżką i ubij masę cukierkową.
Krok 12:
Aby uzyskać gładkie DNA, możesz namoczyć łyżkę w wodzie i przejść nią po cukierkach.
Krok 13:
Pozostaw cukierki w lodówce i przenieś na talerz lub do słoika do przechowywania.
Krok 14:
Chociaż, co tam jest przechowywanie! Musisz postawić czajnik i wezwać dzieci na herbatę, a dzieci z sąsiedztwa - do odwiedzenia.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal / 100g