skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie żywności na liście.
Krok 2:
Robienie ciasta. Najpierw musisz przygotować ciasto: hodujemy drożdże w 150 gramach ciepłego mleka.
Krok 3:
Dodaj 3 łyżki mąki.
Krok 4:
Wymieszaj i umieść ciasto w ciepłym miejscu na 30 minut do fermentacji.
Krok 5:
Teraz przygotowujemy ciasto. Wymieszaj 350 gramów ciepłego mleka z dopasowanym ciastem.
Krok 6:
Dodaj 2 łyżki cukru i sól.
Krok 7:
Dodaj 2 szklanki przesianej mąki. Doprowadź ciasto do konsystencji gęstej śmietany i ponownie umieść w ciepłym miejscu na 1 godzinę.
Krok 8:
Zmielić jajka z pozostałym cukrem.
Krok 9:
Dodaj stopioną margarynę, olej roślinny i śmietanę do jajek. Wymieszaj i wlej tę masę do miski z wyrośniętym ciastem.
Krok 10:
Ponownie wymieszaj.
Krok 11:
Dodaj pozostałą przesianą mąkę. Dobrze zagniatamy ciasto-powinno pozostawać w tyle za rękami. Ciasto kładziemy na 1 godzinę w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Krok 12:
Do napełniania kapusty drobno posiekaj, napełnij mlekiem równo z kapustą, sól i gotuj na małym ogniu do miękkości - jeśli kapusta jest młoda, wystarczy 40 minut.
Krok 13:
Gotową kapustę wrzuć do durszlaka i pozwól mleku spłynąć. Przenieś do miski i dopraw masłem. To wszystko, nadzienie jest gotowe.
Krok 14:
Ciasto układamy na stole z mąką. Z ciasta ściskamy kawałki tej samej wielkości, robimy z nich ciasta rękami i kładziemy nadzienie na środku.
Krok 15:
Ściśnij krawędzie, tworząc Podłużny placek.
Krok 16:
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym, rozłóż placki szwem i posmaruj je ubitym jajkiem.
Krok 17:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i zdecyduj, ile piec ciasta drożdżowe w mleku z kremową kapustą? Będą gotowe za około 20 do 25 minut.
Krok 18:
Ten przepis jest moim wynalazkiem. Cieszę się, że się z Tobą podzieliłem.
Krok 19:
Paszteciki podajemy do stołu!
ciasta i ciasta dla Rosjanina, jako synonim słów "Dom, wygoda, ciepło". Ciasto to nie tylko pyszne i satysfakcjonujące jedzenie, to świąteczny chleb, to spotkanie z bliskimi, komunikacja z przyjaciółmi. Uważam, że ten przepis kulinarny jest prawdziwym znaleziskiem zarówno dla młodych gospodyń domowych, jak i gospodyń domowych z doświadczeniem. Podawaj paszteciki ze słodką herbatą lub innym napojem według własnego uznania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g