Gruziński zielony kawior z bakłażanem i serem Suluguni
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
miałem dwa bakłażany, więc nie odłożyłem gotowania i natychmiast zacząłem, wpadając do sklepu po Ser Suluguni. Jedzenie okazało się jednym z tych, które są przygotowywane dosłownie "w trzech aktach". Bakłażany pieczone w piekarniku, oczyszczone i schłodzone. "Suluguni" drobno posiekany i skręcony w rozdrabniaczu. Potem zrobił to samo z bakłażanem. Wymieszaj masę serową z bakłażanem, a także solą, olejem roślinnym i octem. Pozostaje tylko położyć na talerzu i zjeść z gotowanymi kiełbaskami. Pierwsza porcja jedzenia została zjedzona natychmiast i tego samego dnia musiała biec po bakłażana i gotować w drugim kręgu. Gruziński zielony kawior z bakłażanem i serem Suluguni można posmarować kanapkami lub zjeść jako dodatek do smażonego mięsa. Myślę, że każdy znajdzie swoje zastosowanie dla tego jedzenia, które zdobi każdy stół-od codziennego śniadania po uroczysty bankiet.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g