Gruziński zielony kawior z bakłażanem i serem & quot; Suluguni & quot;

nawet wegetarianie nie odmówią tak fantastycznie smacznego kawioru. Pewnego lata, kiedy bakłażany były wypróbowywane we wszystkich rodzajach, a nawet chciałem odpocząć od nich, kupując książki, wziąłem kalendarz ścienny z przepisami kulinarnymi kuchni gruzińskiej. Oczywiste jest, że mam kilkanaście kolekcji gruzińskich przepisów kulinarnych, w których jest więcej niż tuzin potraw. Ale kalendarz był piękny i niedrogi, a co najważniejsze na przyszły rok, chociaż na podwórku był tylko sierpień. Cóż, skoro sierpień, to dlaczego nie zobaczyć, co gotuje się w sierpniu? Zrobiłem to i zostałem nagrodzony kulinarnym przepisem na gruziński zielony kawior z bakłażanem i serem "Suluguni".
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 68 % 21 g
węglowodany 13 % 4 g
221 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
 miałem dwa bakłażany, więc nie odłożyłem gotowania i natychmiast zacząłem, wpadając do sklepu po Ser Suluguni. Jedzenie okazało się jednym z tych, które są przygotowywane dosłownie "w trzech aktach". Bakłażany pieczone w piekarniku, oczyszczone i schłodzone. "Suluguni" drobno posiekany i skręcony w rozdrabniaczu. Potem zrobił to samo z bakłażanem. Wymieszaj masę serową z bakłażanem, a także solą, olejem roślinnym i octem. Pozostaje tylko położyć na talerzu i zjeść z gotowanymi kiełbaskami. Pierwsza porcja jedzenia została zjedzona natychmiast i tego samego dnia musiała biec po bakłażana i gotować w drugim kręgu. Gruziński zielony kawior z bakłażanem i serem Suluguni można posmarować kanapkami lub zjeść jako dodatek do smażonego mięsa. Myślę, że każdy znajdzie swoje zastosowanie dla tego jedzenia, które zdobi każdy stół-od codziennego śniadania po uroczysty bankiet.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Suluguni - 290   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy