makaron z twarogiem i rodzynkami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj makaron, wrzuć do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć. Następnie dodaj masło do makaronu i dobrze wymieszaj. Dokładnie zetrzyj twaróg z jajkami i granulowanym cukrem, dodaj rodzynki (wcześniej umyte i wysuszone) lub kandyzowane owoce. Wymieszaj masę twarogową z makaronem. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem, a spód posyp bułką tartą. Równomiernie rozprowadź w nim powstałą mieszaninę i włóż formę do nagrzanego piekarnika na 20 minut, aż się zrumieni. Zdrowy makaron z twarogiem jest gotowy! Bardzo smaczne, zwłaszcza z dżemem lub kwaśną śmietaną. Spróbuj zrobić to swoim dzieciom.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g