różowy łosoś z rozmarynem

napełnij ciało niekończącym się strumieniem witamin i mikroelementów!
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 19 g
tłuszcze 38 % 12 g
węglowodany 3 % 1 g
192 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 25 min
gotowanie (a nawet rzeźbienie) takiej ryby to przyjemność! Oferuję najprostszy przepis kulinarny z różowego łososia. Ale mimo to bardzo smaczne! Wszystko genialne jest proste! Tak więc pokrój rybę gotową do gotowania na kawałki. Z różowego łososia o wadze 1,5 kg dostałem 8 dość ciężkich takich kawałków.
z mąki z pieprzem przygotujemy mieszankę, w której dobrze panierujemy kawałki różowego łososia. Po panierowaniu smażymy je na patelni przez 3 minuty z każdej strony. Oczywiście zależy to od wielkości twoich kawałków. Pamiętaj, że ryba jest podawana bardzo szybko, ważne jest, aby jej nie rozgotować, w przeciwnym razie będzie sucha. Nie bój się nie smażyć – w końcu upieczemy go również po usmażeniu.
połóż rybę na blasze do pieczenia, posyp każdy kawałek rozmarynem. Pokrój masło na 8 cienkich kawałków, połóż je na wierzchu każdego kawałka ryby. Wysyłamy do gorącego piekarnika na 5 minut. W tym czasie pilnie zbieramy wszystkich przy stole-ryba najlepiej prosto z piekarnika! Wyjmujemy i cieszymy się :)
z dodatkami lub bez – To zależy od ciebie. Dla mnie więc przystawka do boskiej ryby nie jest na nic) smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g

Podobne przepisy