różowy łosoś z rozmarynem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
gotowanie (a nawet rzeźbienie) takiej ryby to przyjemność! Oferuję najprostszy przepis kulinarny z różowego łososia. Ale mimo to bardzo smaczne! Wszystko genialne jest proste! Tak więc pokrój rybę gotową do gotowania na kawałki. Z różowego łososia o wadze 1,5 kg dostałem 8 dość ciężkich takich kawałków.
z mąki z pieprzem przygotujemy mieszankę, w której dobrze panierujemy kawałki różowego łososia. Po panierowaniu smażymy je na patelni przez 3 minuty z każdej strony. Oczywiście zależy to od wielkości twoich kawałków. Pamiętaj, że ryba jest podawana bardzo szybko, ważne jest, aby jej nie rozgotować, w przeciwnym razie będzie sucha. Nie bój się nie smażyć – w końcu upieczemy go również po usmażeniu.
połóż rybę na blasze do pieczenia, posyp każdy kawałek rozmarynem. Pokrój masło na 8 cienkich kawałków, połóż je na wierzchu każdego kawałka ryby. Wysyłamy do gorącego piekarnika na 5 minut. W tym czasie pilnie zbieramy wszystkich przy stole-ryba najlepiej prosto z piekarnika! Wyjmujemy i cieszymy się :)
z dodatkami lub bez – To zależy od ciebie. Dla mnie więc przystawka do boskiej ryby nie jest na nic) smacznego!
z mąki z pieprzem przygotujemy mieszankę, w której dobrze panierujemy kawałki różowego łososia. Po panierowaniu smażymy je na patelni przez 3 minuty z każdej strony. Oczywiście zależy to od wielkości twoich kawałków. Pamiętaj, że ryba jest podawana bardzo szybko, ważne jest, aby jej nie rozgotować, w przeciwnym razie będzie sucha. Nie bój się nie smażyć – w końcu upieczemy go również po usmażeniu.
połóż rybę na blasze do pieczenia, posyp każdy kawałek rozmarynem. Pokrój masło na 8 cienkich kawałków, połóż je na wierzchu każdego kawałka ryby. Wysyłamy do gorącego piekarnika na 5 minut. W tym czasie pilnie zbieramy wszystkich przy stole-ryba najlepiej prosto z piekarnika! Wyjmujemy i cieszymy się :)
z dodatkami lub bez – To zależy od ciebie. Dla mnie więc przystawka do boskiej ryby nie jest na nic) smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g