skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Drobno posiekaj pieczarki...
Krok 3:
I podobnie drobno posiekaj cebulę.
Krok 4:
Podsmaż cebulę na maśle,
Krok 5:
Rzucamy tam grzyby. Smaż wszystko razem, sól i pieprz według własnego gustu.
Krok 6:
W tym czasie trzy na tarce sera,
Krok 7:
Dodaj trochę majonezu i czosnek wciśnięty przez prasę. Nadal dobrze jest wycisnąć trochę soku z cytryny do śmietany.
Krok 8:
Rozwałkuj ciasto cienko do pożądanego rozmiaru.
Krok 9:
Przenieś na blachę do pieczenia lub do formy lekko nasmarowanej olejem.
Krok 10:
Piec w 180 stopniach przez 8-12 minut, aż będzie lekko złoty.
Krok 11:
Pieczemy jedno ciasto nieco mocniej niż pozostałe i robimy okruchy na wierzchnią warstwę.
Krok 12:
Ciasta francuskie (jeśli są duże, pokrój na pół), posmaruj kremem serowym, jak w przypadku zwykłego ciasta..
Krok 13:
I zostaw trochę namoczenia.
Krok 14:
Następnie połóż grzyby na namoczonych ciastach.
Krok 15:
Układamy ciasta jeden na drugim, lekko dociskamy, a pozostałą masę serową rozprowadzamy na górnym cieście, dobrze pokrywając krawędzie. Posyp okruchy, nie żałując i włóż całe to piękno do lodówki.
po pół godzinie świetna przekąska na herbatę, jak w innych i mocniejszych napojach, jest gotowa. Powiem w tajemnicy, ten "człowiek marzeń" od wielu lat dzwoni do mnie okresowo. Myślę, że wciąż jest zauroczony Napoleonem. Szkoda, że sam nie był tak oryginalny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g