ciasto z przekąskami Napoleon z pieczarkami

ciasto warstwowe z nadzieniem grzybowym to święto brzucha! Kiedyś zaprosiłem do siebie kolejnego mężczyznę moich marzeń. Jak trafić w serce niczego niepodejrzewającego dżentelmena? Postanowiłem pójść banalną drogą. Szukaj drogi do serca mężczyzny przez jego żołądek. Ale tutaj jest haczyk, zapraszając dyskretnie, że tak powiem, na herbatę. A jeśli przyjdzie i zobaczy nakryty stół pełen jedzenia?.. Oczywiście się przestraszy. W końcu, jak otwarcie, zadeklaruj swoje prawa do tej osoby. Ale zdrada kobiet, jak mówią, nie zna granic. Myślę, że na herbatę, więc na herbatę. Ugotuję ciasto-wszystko jest całkiem niewinne i nie zobowiązujące do niczego. Aby nie tracić czasu, kupiłem w sklepie gotowe ciasto francuskie. Napoleon, klasyka gatunku. Ale to dość męskie imię. Już postawiłem piec ciasta, jak dzwoni. Jedyny i niepowtarzalny. Pyta, co wziąć na herbatę, mówią, że w ogóle nie toleruje słodyczy. Cicha pauza, kucharz w szoku. Zapewniła kawalera, że nic nie jest potrzebne, wszystko jest i rzuciła się, by powtórzyć plany. W lodówce są tylko topione sery, ale puszka pieczarek, ale czego nie możesz zrobić dla miłości? Tak narodził się wyjątkowy przepis kulinarny - Napoleon z pieczarkami.
SilvaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 51 % 24 g
węglowodany 36 % 17 g
282 kcal
IG: 12 / 88 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj pieczarki...

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    I podobnie drobno posiekaj cebulę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podsmaż cebulę na maśle,

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rzucamy tam grzyby. Smaż wszystko razem, sól i pieprz według własnego gustu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W tym czasie trzy na tarce sera,

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj trochę majonezu i czosnek wciśnięty przez prasę. Nadal dobrze jest wycisnąć trochę soku z cytryny do śmietany.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozwałkuj ciasto cienko do pożądanego rozmiaru.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przenieś na blachę do pieczenia lub do formy lekko nasmarowanej olejem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piec w 180 stopniach przez 8-12 minut, aż będzie lekko złoty.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pieczemy jedno ciasto nieco mocniej niż pozostałe i robimy okruchy na wierzchnią warstwę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ciasta francuskie (jeśli są duże, pokrój na pół), posmaruj kremem serowym, jak w przypadku zwykłego ciasta..

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    I zostaw trochę namoczenia.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Następnie połóż grzyby na namoczonych ciastach.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Układamy ciasta jeden na drugim, lekko dociskamy, a pozostałą masę serową rozprowadzamy na górnym cieście, dobrze pokrywając krawędzie. Posyp okruchy, nie żałując i włóż całe to piękno do lodówki.

po pół godzinie świetna przekąska na herbatę, jak w innych i mocniejszych napojach, jest gotowa. Powiem w tajemnicy, ten "człowiek marzeń" od wielu lat dzwoni do mnie okresowo. Myślę, że wciąż jest zauroczony Napoleonem. Szkoda, że sam nie był tak oryginalny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy