skład / składniki
gotowanie krok po kroku
od samego początku smażę grzyby. Możesz pieczarki lub wiśnie, nie ma dużej różnicy. Będzie jeszcze smaczniejszy z kurkami lub grzybami miodowymi. Następnie dodaję tutaj cebulę. wszystko to przenoszę do doniczek. Będzie ich mniej więcej tyle, że wskazałem pięć lub sześć.
następnie robię to samo z udkami. Tylko najpierw zanurzam je w mące, dopiero potem smażę.
tutaj mamy mięso z grzybami w naczyniu. Na wierzchu połóż ziemniaki i pomidory pokrojone na cztery części, sól, pieprz i posyp natką pietruszki. Ale żeby się nie przypalić, musisz dodać bulion z kurczaka. Jeśli nie ma nic strasznego, nie stanie się, jeśli dodasz wodę. Przykrywam pokrywką i wkładam do piekarnika na godzinę. Pytasz, dlaczego wskazałem skrobię w składnikach. Będzie potrzebny na samym końcu. Należy go rozcieńczyć wodą i wlać do naszego jedzenia, a następnie podpalić na kilka minut. To takie proste.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g