Gorąca kanapka leniwa

bardzo łatwa do zrobienia i pyszna kanapka w pośpiechu! Kanapki w ogóle to jedzenie, które jest przeznaczone przede wszystkim dla osób zbyt zajętych lub dość leniwych. Co w rzeczywistości nie przeszkadza temu daniu być smacznym i kochanym przez wielu, w tym przeze mnie osobiście. Dlatego chcę zaoferować Ci doskonały przepis kulinarny na gorącą kanapkę zwaną "leniwą". Ostrzegam od razu, że jest bardzo kaloryczny: młoda dziewczyna może jeść w ten sposób przez pół dnia (jeśli opanuje), a facet będzie miał dobrze odżywiony i zadowolony poranek. Nawet osoba bardzo daleka od sztuki kulinarnej może przygotować tę przekąskę.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 11 g
tłuszcze 35 % 14 g
węglowodany 38 % 15 g
224 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

więc pokrój bochenek chleba na dwie części, aby uzyskać jak dwie "łodzie". Odłóż górną natychmiast na bok, nie będziemy jej potrzebować. Dolną pokrywamy majonezem, keczupem lub sosem pomidorowym. Jeśli nie masz przed sobą randki z marzeniem na całe życie, możesz dodać czosnek. Niech chleb lekko nasączy się majonezem. Teraz pięknie układamy kiełbasę pokrojoną w plastry na bochenku, a na wierzchu połówki pomidorów i pokrojone ogórki. Cały ten splendor obficie posyp tartym serem, aby zarówno warzywa, jak i kiełbasa były zamknięte. Nie ma nic bardziej apetycznego niż ser rozłożony na powierzchni kanapki, prawda?
Cóż, ostateczny akord: wkładamy danie z gigantyczną kanapką do kuchenki mikrofalowej na trzy minuty. Można również umieścić w piekarniku. Gdy tylko ser się rozpuści i zacznie pięknie kruszyć, natychmiast wyjmujemy naczynie i kładziemy je na stole.
nie trzeba go ciąć – w tym przypadku po prostu uzbroimy się w widelec i nóż i zjadamy "leniwe" kawałki.
określam, że jedną porcję można rozciągnąć do wieczora.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal / 100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy