skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc pokrój bochenek chleba na dwie części, aby uzyskać jak dwie "łodzie". Odłóż górną natychmiast na bok, nie będziemy jej potrzebować. Dolną pokrywamy majonezem, keczupem lub sosem pomidorowym. Jeśli nie masz przed sobą randki z marzeniem na całe życie, możesz dodać czosnek. Niech chleb lekko nasączy się majonezem. Teraz pięknie układamy kiełbasę pokrojoną w plastry na bochenku, a na wierzchu połówki pomidorów i pokrojone ogórki. Cały ten splendor obficie posyp tartym serem, aby zarówno warzywa, jak i kiełbasa były zamknięte. Nie ma nic bardziej apetycznego niż ser rozłożony na powierzchni kanapki, prawda?
Cóż, ostateczny akord: wkładamy danie z gigantyczną kanapką do kuchenki mikrofalowej na trzy minuty. Można również umieścić w piekarniku. Gdy tylko ser się rozpuści i zacznie pięknie kruszyć, natychmiast wyjmujemy naczynie i kładziemy je na stole.
nie trzeba go ciąć – w tym przypadku po prostu uzbroimy się w widelec i nóż i zjadamy "leniwe" kawałki.
określam, że jedną porcję można rozciągnąć do wieczora.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal / 100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g