skład / składniki
gotowanie krok po kroku
a ten przepis kulinarny zachwyci szczególnie smakoszy-miłośników ryb i tych, którzy lubią gotować szybko i smacznie.
ryby, a może to być sandacz, szczupak lub karp, wypatroszyć, umyć, oddzielić głowę. Ugotowany filet posolić, pieprzyć i polać tłuszczem. Następnie włóż do piekarnika i lekko upiecz.
następnie oczyść grzyby z ziemi, opłucz, odetnij nogi, usuń filmy z dużych czapek. Drobno przygotowane grzyby posiekać. Dodaj do nich pokrojoną cebulę, sól i pieprz do smaku. Dodając 1-2 łyżki wody tutaj, następnie gotuj naczynie na ogniu przez 10 minut.
następnie wyjmij rybę, przykryj ją pieczarkami. To eleganckie drugie danie polać lekko osoloną śmietaną i posypać grubo startym serem. Następnie można skropić masłem pokruszoną bułką tartą i włożyć do nagrzanego piekarnika.
ryba jest gotowa, gdy zobaczysz, że ser lekko się zrumieni. Połóż naczynie na tacy i podawaj na stole. Sandacz pieczony z pieczarkami jest zarówno smaczny, jak i zdrowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g