Tortino z borowikami anchois i ziemniakami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
Kuchnia Włoska zawsze słynęła z niezwykłych kombinacji. To jedzenie może początkowo wydawać się dziwne, ale kto choć raz spróbuje takiego dania, zrozumie piękno tej kuchni. Oferuję kulinarny przepis na Tortino z anchois, borowikami i ziemniakami.
pierwszą rzeczą, którą robię, jest mycie ryby i usuwanie jej głów i wnętrzności. Obierz ziemniaki i pokrój je w plastry. Następnie musisz dokładnie umyć i oczyścić grzyby, a następnie pokroić w kostkę. W tytule wskazane są białe, ale w zasadzie odpowiednie są również inne grzyby leśne.
w osobnej misce wkładamy 2 łyżki zmielonej bułki tartej, drobno posiekany czosnek, tymianek, posiekaną natkę pietruszki, oregano, sok z cytryny, sól i pieprz. Następnie musisz zetrzeć ser i tam również dodać. Dokładnie wymieszaj i nie zapomnij również dodać oleju.
teraz bierzemy patelnię, podlewamy ją olejem i smażymy ziemniaki.
będziemy potrzebować foremek do pieczenia. Najpierw należy je nasmarować olejem, a następnie posypać bułką tartą i ziołami, aby w foremce powstała cienka warstwa tej mieszanki. Następnie układamy warstwę grzybów w foremkach, następnie warstwę smażonych ziemniaków i kładziemy sardele na wierzchu.
teraz wysyłamy Formy do piekarnika nagrzanego do 200-230 stopni. Tortino powinno piec około 15 minut.
w tym czasie przygotowujemy sos. Pomidory obieramy i kroimy w kostkę i smażymy na oleju wraz z czosnkiem i drobno posiekanymi ziołami. Dodaj oregano, sól i pieprz do smaku.
gdy Tortino jest wystarczająco upieczone, rozłóż je z foremek na talerze i podawaj z przygotowanym sosem. Tortino z anchois, borowikami i ziemniakami jest gotowe.
pierwszą rzeczą, którą robię, jest mycie ryby i usuwanie jej głów i wnętrzności. Obierz ziemniaki i pokrój je w plastry. Następnie musisz dokładnie umyć i oczyścić grzyby, a następnie pokroić w kostkę. W tytule wskazane są białe, ale w zasadzie odpowiednie są również inne grzyby leśne.
w osobnej misce wkładamy 2 łyżki zmielonej bułki tartej, drobno posiekany czosnek, tymianek, posiekaną natkę pietruszki, oregano, sok z cytryny, sól i pieprz. Następnie musisz zetrzeć ser i tam również dodać. Dokładnie wymieszaj i nie zapomnij również dodać oleju.
teraz bierzemy patelnię, podlewamy ją olejem i smażymy ziemniaki.
będziemy potrzebować foremek do pieczenia. Najpierw należy je nasmarować olejem, a następnie posypać bułką tartą i ziołami, aby w foremce powstała cienka warstwa tej mieszanki. Następnie układamy warstwę grzybów w foremkach, następnie warstwę smażonych ziemniaków i kładziemy sardele na wierzchu.
teraz wysyłamy Formy do piekarnika nagrzanego do 200-230 stopni. Tortino powinno piec około 15 minut.
w tym czasie przygotowujemy sos. Pomidory obieramy i kroimy w kostkę i smażymy na oleju wraz z czosnkiem i drobno posiekanymi ziołami. Dodaj oregano, sól i pieprz do smaku.
gdy Tortino jest wystarczająco upieczone, rozłóż je z foremek na talerze i podawaj z przygotowanym sosem. Tortino z anchois, borowikami i ziemniakami jest gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb"doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Oregano - 25 kcal/100g