Tortino z borowikami anchois i ziemniakami

Przepisy kuchni włoskiej, świetna przekąska pod rosyjską wódką. .
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 5 g
tłuszcze 26 % 5 g
węglowodany 47 % 9 g
101 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
Kuchnia Włoska zawsze słynęła z niezwykłych kombinacji. To jedzenie może początkowo wydawać się dziwne, ale kto choć raz spróbuje takiego dania, zrozumie piękno tej kuchni. Oferuję kulinarny przepis na Tortino z anchois, borowikami i ziemniakami.
pierwszą rzeczą, którą robię, jest mycie ryby i usuwanie jej głów i wnętrzności. Obierz ziemniaki i pokrój je w plastry. Następnie musisz dokładnie umyć i oczyścić grzyby, a następnie pokroić w kostkę. W tytule wskazane są białe, ale w zasadzie odpowiednie są również inne grzyby leśne.
w osobnej misce wkładamy 2 łyżki zmielonej bułki tartej, drobno posiekany czosnek, tymianek, posiekaną natkę pietruszki, oregano, sok z cytryny, sól i pieprz. Następnie musisz zetrzeć ser i tam również dodać. Dokładnie wymieszaj i nie zapomnij również dodać oleju.
teraz bierzemy patelnię, podlewamy ją olejem i smażymy ziemniaki.
będziemy potrzebować foremek do pieczenia. Najpierw należy je nasmarować olejem, a następnie posypać bułką tartą i ziołami, aby w foremce powstała cienka warstwa tej mieszanki. Następnie układamy warstwę grzybów w foremkach, następnie warstwę smażonych ziemniaków i kładziemy sardele na wierzchu.
teraz wysyłamy Formy do piekarnika nagrzanego do 200-230 stopni. Tortino powinno piec około 15 minut.
w tym czasie przygotowujemy sos. Pomidory obieramy i kroimy w kostkę i smażymy na oleju wraz z czosnkiem i drobno posiekanymi ziołami. Dodaj oregano, sól i pieprz do smaku.
gdy Tortino jest wystarczająco upieczone, rozłóż je z foremek na talerze i podawaj z przygotowanym sosem. Tortino z anchois, borowikami i ziemniakami jest gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb"doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Oregano - 25   kcal/100g

Podobne przepisy