Pizza grzybowa z serem

Pizzeria "odpoczywa" przed tak pysznym domowym gotowaniem. Kto, powiedzmy na litość boską, nie lubi dobrej pizzy? Myślę, że tacy ludzie, jeśli są, to jest ich bardzo mało. Pizza to idealne jedzenie, ponieważ można ją przygotować z absolutnie różnych składników, zrobić słodką lub pikantną, mięsną lub wegetariańską. Ale w każdej pizzy jest jeden nieprzyjemny szczegół - są to boki ciasta. Są suche, często nawet przesuszone i mają tendencję do pozostawania na talerzu. Teraz nauczę cię, jak pozbyć się tego problemu, zastępując boki chleba serem. Ten przepis kulinarny znalazłem na jednym wspaniałym forum.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 25 % 10 g
węglowodany 55 % 22 g
210 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

drożdże rozcieńczamy w 100 ml ciepłego mleka z 1 łyżeczką mąki i szczyptą cukru. Pozwól nam podejść, aby uformować czapkę.
 robimy dziurę w przesianej mące, wlewamy tam olej roślinny i drożdże.
 w małych porcjach dodając mleko, zagniatamy miękkie ciasto nie strome.
 usuwamy ciasto w ciepłe miejsce na godzinę.
podsmaż cebulę na oleju roślinnym.
Dodaj pieczarki pokrojone w talerze. Obsmażać. Ostudzić.
oddziel mały kawałek od ciasta, zwiń cienką kiełbasę rękami i wałkiem do ciasta zwiń kiełbasę w wstążkę.
połóż paski sera o boku 0,5 cm na wstążce.
zawiń ser w ciasto.
rozwałkuj pozostałe ciasto w okrąg.
posmaruj brzegi ubitym jajkiem i ułóż ciasto serem.
posmaruj ciasto keczupem z majonezem.
rozłóż starty ser.
połóż kubki pomidorów wyciśnięte z nadmiaru wilgoci na serze.
ułóż krążki papryki na pomidorach.
posyp posiekanym czosnkiem. Sól, pieprz.
ułóż pieczarki smażone z cebulą.
posyp wszystko startym serem na wierzchu.
posmaruj boki ubitym jajkiem i włóż pizzę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy