skład / składniki
gotowanie krok po kroku
a przygotowanie ich jest naprawdę proste: drobno posiekana kiełbasa. Kiełbasa może być dowolna: gotowana, wędzona, odpowiednie są inne produkty mięsne, na przykład szynka lub węglan. Następnie za pomocą blendera, aby nie płakać, posiekaj cebulę, jeśli nie ma blendera, będziesz musiał drobno posiekać rękami.
za pomocą tego samego blendera posiekaj dowolny twardy ser do naszych kanapek lub zetrzyj na średniej tarce. Wszystkie przygotowane produkty wkładamy do rondla lub głębokiej miski, tam też rozbijamy jedno surowe jajko, dodajemy do smaku czarny pieprz, inne przyprawy. Bardzo podoba mi się mieszanka ziół prowansalskich, która nadaje kanapkom niepowtarzalny pikantny akcent. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj zielony groszek w puszkach, po spuszczeniu płynu i majonezu. Delikatnie wymieszaj, aby nie zgnieść groszku.
chleb lub bochenek kroimy jak kanapki, na każdy kawałek rozprowadzamy trochę masła, możesz się bez niego obejść, zwłaszcza jeśli chleb jest świeży. Na wierzchu, bez chciwości, rozłóż przygotowaną mieszaninę.
układamy nasze kanapki na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C pod grill. Jak tylko się zrumienią, wyjmij i pięknie rozłóż na talerzu. Zwykle gotowanie zajmuje 15-20 minut.
wlewamy ulubioną kawę lub herbatę i przystępujemy do śniadania, kolacji. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g