ciasto owsiane z jabłkami i malinami
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
ciasto malinowe przepis na twoją uwagę. Rozgrzej piekarnik do 120 stopni. Posmaruj naczynie do pieczenia 2 łyżkami masła.
na ciasto wymieszaj owies, cukier, mąkę i sól, dodaj orzechy włoskie. Stopniowo dodawaj masło i mieszaj, aż będzie gładkie, maślane okruchy.
jabłka obrać, wydrążyć i pokroić w kostkę. Dodaj maliny, cukier, mąkę, wanilinę, gałkę muszkatołową, cynamon i sól. Rozłóż nadzienie równą warstwą w naczyniu do pieczenia. Posyp owoce kruszonką maślano-owsianą i równomiernie rozprowadź.
piec na średnim poziomie w piekarniku na złoty kolor, około 45 minut.
& nbsp;wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 10 minut przed podaniem.
do podania ciasto można udekorować bitą śmietaną lub lodami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g