Kazylyk z Konina w domu

Domowy gotowany kazylyk to bardzo smaczna przekąska! Gotuj łatwo! Kazy lub kazylyk są bardzo popularne na rynkach odległych od Kazachstanu i pobliskich regionów. Jeśli jest przechowywany przez długi czas, jest koniecznie suszony na surowo, ale w domu można go ugotować i ugotować. Okazuje się super!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 20 g
tłuszcze 45 % 17 g
węglowodany 3 % 1 g
182 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

1. Polędwicę z mięsa końskiego umyć i wysuszyć. Wcześniej moczyć jelito przez kilka godzin.
2. Wymieszaj sól, pieprz i obrany i przepuszczony przez czosnek czosnek.
3. Przetrzyj mięso przyprawami i włóż do jelita. Zawiąż po obu stronach i przebij surowy kazylyk w kilku miejscach wykałaczką.
4. Zanurz kazylyk w zimnej wodzie, umieść na kuchence i gotuj przez 2 godziny od momentu wrzenia. Do wody możesz dodać sól i przyprawy do smaku. Możesz gotować w bulionie.
5. Gotowany kazalyk można umieścić pod uciskiem, jest to twój wybór, aż całkowicie ostygnie, a następnie pozostawić do zaparzenia przez kilka dni w lodówce.
jest też wersja Kaza na surowo, ale to zupełnie inna historia.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Konin (cięta) - 172   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jelita wieprzowe - 602   kcal/100g

Podobne przepisy