kapusta w Airfryer
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
dzięki zastosowaniu airfryera proces gotowania kapusty jest maksymalnie ułatwiony.
kapustę w grillu powietrznym przygotowaną zgodnie z tym przepisem można spożywać zarówno jako niezależne danie, jak i jako dodatek do ryb lub mięsa.
bulion mięsny polecam przygotować z wyprzedzeniem.
obierz i posiekaj kapustę.
pokrój cebulę tak małą, jak to możliwe.
wymieszaj cebulę z kapustą, dodaj ocet, sól, cukier.
połóż masło pokrojone na kawałki na dnie formy Airfryer, a następnie rozłóż kapustę i zalej bulionem.
kapustę należy gotować w ten sposób na środkowym ruszcie, z dużą prędkością w temperaturze około 200 stopni przez co najmniej dwadzieścia minut.
W razie potrzeby do kapusty można również dodać pokrojone na małe kawałki i wstępnie usmażone grzyby lub mięso.
kapustę w grillu powietrznym przygotowaną zgodnie z tym przepisem można spożywać zarówno jako niezależne danie, jak i jako dodatek do ryb lub mięsa.
bulion mięsny polecam przygotować z wyprzedzeniem.
obierz i posiekaj kapustę.
pokrój cebulę tak małą, jak to możliwe.
wymieszaj cebulę z kapustą, dodaj ocet, sól, cukier.
połóż masło pokrojone na kawałki na dnie formy Airfryer, a następnie rozłóż kapustę i zalej bulionem.
kapustę należy gotować w ten sposób na środkowym ruszcie, z dużą prędkością w temperaturze około 200 stopni przez co najmniej dwadzieścia minut.
W razie potrzeby do kapusty można również dodać pokrojone na małe kawałki i wstępnie usmażone grzyby lub mięso.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g