kapusta w Airfryer

najdelikatniejszy, pachnący i pyszny-na pewno będziesz chciał dodatków! Łatwość przygotowania Czy zauważyłeś, jak bardzo nowoczesne urządzenia kuchenne ułatwiają naszą pracę w domu? Proponuję ugotować kapustę w grillu powietrznym.
Adela♥♥Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 42 % 5 g
węglowodany 50 % 6 g
75 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
dzięki zastosowaniu airfryera proces gotowania kapusty jest maksymalnie ułatwiony.
kapustę w grillu powietrznym przygotowaną zgodnie z tym przepisem można spożywać zarówno jako niezależne danie, jak i jako dodatek do ryb lub mięsa.
bulion mięsny polecam przygotować z wyprzedzeniem.
obierz i posiekaj kapustę.
pokrój cebulę tak małą, jak to możliwe.
wymieszaj cebulę z kapustą, dodaj ocet, sól, cukier.
połóż masło pokrojone na kawałki na dnie formy Airfryer, a następnie rozłóż kapustę i zalej bulionem.
kapustę należy gotować w ten sposób na środkowym ruszcie, z dużą prędkością w temperaturze około 200 stopni przez co najmniej dwadzieścia minut.
W razie potrzeby do kapusty można również dodać pokrojone na małe kawałki i wstępnie usmażone grzyby lub mięso.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy