Shawarma w tortilli domowej roboty
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie wszystkich naszych składników.
Krok 2:
Warzywa kroję w plasterki i kółka.
Krok 3:
Wziąłem meksykańskie tortille. Są sprzedawane w prawie każdym supermarkecie. Możesz wziąć zwykły chleb pita.
Krok 4:
Nakładam trochę Adjiki i majonezu na ciasto. Rozmazuję ciasto.
Krok 5:
Rozłóż ser kiełbasiany na tortilli.
Krok 6:
Papryka. Wieprzowina lub szynka, możesz trochę obu składników.
Krok 7:
Pomidory i pokrojony ser topiony jeden trójkąt.
Krok 8:
Posyp obficie zielenią.
Krok 9:
Przykryj liściem sałaty.
Krok 10:
I zwijam konwetką. Bock.
Krok 11:
Dół.
Krok 12:
Druga strona. I wbijam wykałaczkę w środek, aby nasza shawarma nie otworzyła się podczas przenoszenia do grilla.
Krok 13:
Grilluję shawarmę dosłownie przez 3-5 minut.
Krok 14:
Oto shawarma, która okazała się tak pyszna.
zasadniczo wiele składników można zastąpić innymi. W razie potrzeby szynkę zastąpić kiełbasą, a sałatkę innymi zieleniami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Placek przaśny - 263 kcal/100g
- Tortilla żytnia - 375 kcal/100g
- Tortilla - 263 kcal/100g
- Ser kiełbasiany - 268 kcal/100g
- Bujenina - 233 kcal/100g