batony energetyczne musli z kiełkującą kaszą gryczaną
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Namocz kaszę gryczaną przez 12 godzin, a następnie kiełkuj przez 36 godzin.
2. Przez pół godziny moczyć rodzynki, suszone śliwki i suszone morele.
3. Wysuszyć suszone owoce, pokroić w drobną kostkę.
4. Wymieszaj kiełkującą kaszę gryczaną z posiekanymi suszonymi owocami.
5. Teraz umieść mieszaninę na papierze do pieczenia i umieść w grillu powietrznym (tryb "suszenia", 95 stopni Celsjusza, 1,5 godziny, średnia prędkość wentylatora).
6. Odwróć, przytrzymaj przez kolejne 1,5 godziny.
7. Powstały talerz pokroić w batony.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Kiełkująca gryka - 310 kcal/100g