skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gofry na gazie? Bierzemy cukier, masło, żółtka, cukier waniliowy, sól - wszystko ubijamy, aż cukier się rozpuści.
Krok 2:
Dodaj mleko do mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszaj, ale nie długo.
Krok 3:
Następnie dodaj masę jajeczną z masłem. Dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Wlej Gaz. wodę.
Krok 5:
Rozłóż dobrze ubite białka i wszystko wymieszaj
Krok 6:
Jak upiec gofry na gazie? Ale jak! Nie mam kuchenki elektrycznej, ale są tam wspaniałe naczynia do pieczenia na gaz. Stopniowo wkładamy ciasto do formy, zamykamy i pieczemy na złoty kolor.
Krok 7:
Jeśli gotujesz w szafce elektrycznej, reżim temperaturowy wynosi około 5-6, ale który tryb wybrać lepiej, abyś sam zrozumiał.
Krok 8:
Oto taki wspaniały, gorący i chrupiący lub miękki przysmak, który otrzymasz.
Krok 9:
Smacznego))
te gofry można upiec na złoty kolor w kafel elektryczny. Reżim temperaturowy jest ustawiony na 5-6.
podawaj miękkie gofry na śniadanie z syropem, cukrem pudrem.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
ważne! Pamiętaj, że wszystkie gofrownice są różne. Płyty urządzenia mogą wymagać lekkiego nasmarowania olejem roślinnym o wysokiej temperaturze dymienia podczas pieczenia pierwszego produktu, aby zapobiec jego przywieraniu.
temperatura ogrzewania dla każdego modelu gofrownicy jest inna. Dlatego dokładny czas gotowania dla Twojego urządzenia można ustawić tylko empirycznie. Możliwe, że wystarczy 30 sekund, ale możliwe, że pieczenie zajmie 2-3 minuty. Dostosuj czas pieczenia podany w przepisie, aby uwzględnić specyfikę gofrownicy.
im dłużej gofry są pieczone, tym bardziej stają się chrupiące. Ale najważniejsze jest, aby nie przesadzić, w przeciwnym razie gofry się spalą. Zrumień je na złoty kolor. Jeśli chcesz, aby gofry były miękkie, czas pieczenia należy skrócić (wystarczy upiec je na złoty odcień).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g