grzanki chlebowe w gofrownicy
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj proste składniki. Włącz gofrownicę, aby się rozgrzać.
Krok 2:
W misce ubij jajka solą i pieprzem.
Krok 3:
Lekko posmaruj płytki gofrownicy olejem roślinnym.
Krok 4:
Teraz każdy kawałek tostera chleb jest bardzo dobrze zanurzony w mieszance jajecznej...
Krok 5:
..wkładamy gofrownicę i zamykamy górną pokrywę, pieczemy przez kilka minut (w zależności od mocy gofrownicy).
Krok 6:
Gotowość jest określana wizualnie-mają wyraźną płaskorzeźbę kratową i tostowy wygląd)
Krok 7:
Tak wyglądają gotowe grzanki)))
Krok 8:
Nakrywamy stół i wzywamy wszystkich do śniadania)) pyszne z herbatą lub kawą) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g