gofry Wiedeńskie z twarogu

piękne i przepyszne słodkie wypieki śniadaniowe! Wafle twarogowe są przygotowywane szybko i prosto. Aromat w kuchni jest po prostu niesamowity, nie będziesz miał czasu, aby je upiec, ponieważ rodzina będzie siedzieć przy stole i czekać na deser.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 8 g
tłuszcze 28 % 19 g
węglowodany 60 % 40 g
357 kcal
IG: 5 / 3 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić wafle z twarogu? Przygotuj jedzenie. Olej należy wcześniej wyjąć z lodówki, aby był miękki. Weź twaróg umiarkowanie suchy, wybierz zawartość tłuszczu według własnego gustu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wskazane jest przygotowanie ciasta za pomocą miksera. W głębokiej misce połącz zmiękczone masło, cukier i cukier waniliowy. Używając miksera na dużych obrotach, dobrze wymieszaj wszystko.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mamy taką gęstą masę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj twaróg do mieszanki masła. I znowu wszystko dobrze ubij. Jeśli masz Gruboziarnisty twaróg, lepiej najpierw przetrzeć go przez drobne sito.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj jajka do masy twarogowej. Zrób to jeden na raz-dodaj jajko i dobrze ubij wszystko mikserem, a następnie ponownie jedno jajko - i ponownie mikser.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz dodaj suche składniki. Skrobię, mąkę i proszek do pieczenia przesiej razem i dodaj do ciasta w częściach. Zagnieść ciasto szpatułką lub ubić mikserem. Bardziej lubię szpatułkę-tak " czuję & quot; ciasto).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Tutaj otrzymujemy gęste i jednorodne ciasto twarogowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gofrownica jest dobrze rozgrzana. Nie smaruję płytek, ponieważ w tym cieście jest dużo oleju. Ale jeśli martwisz się, że się przyklei - raz lekko posmaruj płytki olejem. Rozłóż 1 łyżkę ciasta na rozgrzanych foremkach. Piecz gofry przez 5-7 minut, ale pamiętaj, aby skupić się na gofrownicy, ponieważ wszystkie mają inną moc.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Oto takie cudowne wafle twarogowe)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wyszło mi tylko 14 sztuk. Gofry Wiedeńskie z twarogu są bardzo aromatyczne i delikatne. Pyszne z mlekiem lub herbatą) lub możesz z dżemem) gotuj dla zdrowia)

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Przeczytaj wiele przydatnych informacji o mące i jej właściwościach w tym artykule!

temperatura ogrzewania dla każdego modelu gofrownicy jest inna. Dlatego dokładny czas gotowania dla Twojego urządzenia można ustawić tylko empirycznie. Możliwe, że wystarczy 30 sekund, ale możliwe, że pieczenie zajmie 2-3 minuty. Dostosuj czas pieczenia podany w przepisie, aby uwzględnić specyfikę gofrownicy.

serowe gofry Wiedeńskie można podawać po prostu z herbatą lub dżemem, kwaśną śmietaną, owocami-kto chce z czymkolwiek! Gotuj dla zdrowia i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy