skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wafle z twarogu? Przygotuj jedzenie. Olej należy wcześniej wyjąć z lodówki, aby był miękki. Weź twaróg umiarkowanie suchy, wybierz zawartość tłuszczu według własnego gustu.
Krok 2:
Wskazane jest przygotowanie ciasta za pomocą miksera. W głębokiej misce połącz zmiękczone masło, cukier i cukier waniliowy. Używając miksera na dużych obrotach, dobrze wymieszaj wszystko.
Krok 3:
Mamy taką gęstą masę.
Krok 4:
Dodaj twaróg do mieszanki masła. I znowu wszystko dobrze ubij. Jeśli masz Gruboziarnisty twaróg, lepiej najpierw przetrzeć go przez drobne sito.
Krok 5:
Dodaj jajka do masy twarogowej. Zrób to jeden na raz-dodaj jajko i dobrze ubij wszystko mikserem, a następnie ponownie jedno jajko - i ponownie mikser.
Krok 6:
Teraz dodaj suche składniki. Skrobię, mąkę i proszek do pieczenia przesiej razem i dodaj do ciasta w częściach. Zagnieść ciasto szpatułką lub ubić mikserem. Bardziej lubię szpatułkę-tak " czuję & quot; ciasto).
Krok 7:
Tutaj otrzymujemy gęste i jednorodne ciasto twarogowe.
Krok 8:
Gofrownica jest dobrze rozgrzana. Nie smaruję płytek, ponieważ w tym cieście jest dużo oleju. Ale jeśli martwisz się, że się przyklei - raz lekko posmaruj płytki olejem. Rozłóż 1 łyżkę ciasta na rozgrzanych foremkach. Piecz gofry przez 5-7 minut, ale pamiętaj, aby skupić się na gofrownicy, ponieważ wszystkie mają inną moc.
Krok 9:
Oto takie cudowne wafle twarogowe)
Krok 10:
Wyszło mi tylko 14 sztuk. Gofry Wiedeńskie z twarogu są bardzo aromatyczne i delikatne. Pyszne z mlekiem lub herbatą) lub możesz z dżemem) gotuj dla zdrowia)
Krok 11:
Smacznego!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Przeczytaj wiele przydatnych informacji o mące i jej właściwościach w tym artykule!
temperatura ogrzewania dla każdego modelu gofrownicy jest inna. Dlatego dokładny czas gotowania dla Twojego urządzenia można ustawić tylko empirycznie. Możliwe, że wystarczy 30 sekund, ale możliwe, że pieczenie zajmie 2-3 minuty. Dostosuj czas pieczenia podany w przepisie, aby uwzględnić specyfikę gofrownicy.
serowe gofry Wiedeńskie można podawać po prostu z herbatą lub dżemem, kwaśną śmietaną, owocami-kto chce z czymkolwiek! Gotuj dla zdrowia i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g