Chude gofry
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
W niepełnej filiżance świeżo podgrzanej herbaty rozpuść syrop owocowy.
Krok 3:
Rozpuść miód w herbacie.
Krok 4:
Dodaj olej roślinny.
Krok 5:
Dodaj mąkę, wymieszaj. Mieszaj, aż ciasto naleśnikowe będzie gęste lub nieznacznie wyższe.
Krok 6:
Włóż łyżkę ciasta do gofrownicy podgrzanej do wysokiej temperatury. Zamknąć. Piec przez trzy minuty.
Krok 7:
Gotowy gofr ma złoty kolor.
Krok 8:
Zwiń gorący wafel za pomocą tuby
Krok 9:
Lub róg lub kwiat.
Krok 10:
W razie potrzeby wypełnij gofry kremem.
Krok 11:
Miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Herbata - 0 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g