gofry bezmięsne

Chcesz pościć pysznie? W takim razie te gofry są dla ciebie! Chude gofry są idealne do herbaty.
AnuszkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 29 % 14 g
węglowodany 69 % 33 g
261 kcal
IG: 56 / 0 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W niepełnej filiżance świeżo podgrzanej herbaty rozpuść syrop owocowy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozpuść miód w herbacie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj olej roślinny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mąkę, wymieszaj. Mieszaj, aż ciasto naleśnikowe będzie gęste lub nieznacznie wyższe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż łyżkę ciasta do gofrownicy podgrzanej do wysokiej temperatury. Zamknąć. Piec przez trzy minuty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowy gofr ma złoty kolor.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zwiń gorący wafel za pomocą tuby

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Lub róg lub kwiat.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W razie potrzeby wypełnij gofry kremem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Herbata - 0   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g

Podobne przepisy