skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Weź większe jajka: najlepiej, jeśli są domowej roboty, w skrajnych przypadkach co. Masło powinno mieć temperaturę pokojową, dlatego należy je wcześniej wyjąć z lodówki. Mam mąkę pszenną, ale możesz użyć dowolnej innej: przynajmniej gryki lub ryżu-używając różnych rodzajów, możesz za każdym razem uzyskać zupełnie inny smak gofrów.
Krok 2:
W misce z wysokimi bokami połącz jajka i cukier. Na tym etapie miłośnicy pikantnych wypieków mogą urozmaicić tradycyjny smak gofrów i dodać ulubione przyprawy i przyprawy do swoich upodobań: wanilia, cynamon, goździki i imbir będą tutaj Najbardziej odpowiednie.
Krok 3:
Dobrze ubij, aż masa się wybieli. Aby to zrobić, najlepiej użyć miksera, jest mało prawdopodobne, aby dobrze ubić trzepaczką.
Krok 4:
Dodaj zmiękczone masło, przesiej mąkę. Radzę nie zaniedbywać tego procesu. Dzięki Przesiewaniu wypieki są bardziej delikatne i przewiewne.
Krok 5:
Dobrze ubij ciasto, aż będzie gładkie. Jak widać, okazuje się dość gęsty.
Krok 6:
Olej elektryczny z każdej strony olejem roślinnym. Aby to zrobić, najlepiej użyć silikonowej szczotki, a olej można wziąć absolutnie dowolny: odpowiednia jest zarówno oliwka, jak i rzepak. Rozgrzej urządzenie wystarczająco dobrze.
Krok 7:
Umieść trochę ciasta na środku powierzchni smażenia. Przykryj pokrywką, ale nie naciskaj zbyt mocno. Jeśli mocno dociśniesz, ciasto rozprowadzi się na całej powierzchni smażenia, a gofry okażą się bardzo cienkie i kruche. I pieczemy delikatne, grube gofry.
Krok 8:
Smażyć około 4 minut na złoty kolor. Nic nie jest konieczne, ponieważ gofry są smażone z obu stron jednocześnie.
Krok 9:
Tak się okazuje.
Krok 10:
Pokroiłem gofry na 4 części - wygodniej jest je jeść. Podawaj z herbatą lub kawą. Miłego picia herbaty!
ostatnio natknąłem się na to, co kupić w sklepie cukierniczym bez oleju palmowego i dodatków E, jest prawie nierealne! A twoje dzieci chcą karmić nie tylko smaczne, ale także zdrowe.
ten przepis jest właśnie taki - tylko 4 dostępne składniki!
takie gofry świetnie nadają się po prostu na herbatę, można z nich zrobić słomki i napełnić je czymś, można z nich zrobić ciasto, używając tych gofrów zamiast ciast i nie tylko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g