skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Umyj jajka.
Krok 2:
Ubij jajka, dodając cukier wymieszać, aż nie będzie już gładka.
Krok 3:
Rozpuść masło lub margarynę i ostudź. Następnie dodaj do mieszanki jajecznej.
Krok 4:
Następnie w 2-3 dawkach wprowadzić przesianą mąkę, dobrze mieszając.
Krok 5:
Ciasto powinno być gładkie, dobrze lejące, ale nie płynne. Konsystencja jak mleko skondensowane.
Krok 6:
Włącz i podgrzej gofrownicę lub multipekar. W nowoczesnych urządzeniach zapala się zielony wskaźnik - możesz gotować. Nie smaruj paneli, w cieście jest wystarczająco dużo oleju. W niektórych szafach elektrycznych istnieje możliwość wyboru mocy. Piec na średniej mocy, więc łatwiej jest kontrolować stopień pieczenia.
Krok 7:
Wlać 1-2 łyżki ciasta, w zależności od wielkości paneli. Jeśli kształt jest prostokątny, podobnie spłaszcz ciasto. Jeśli kształt jest okrągły, pozostaw okrągły placek. Lepiej nie dodawać ciasta, niż dużo wlewać, a następnie wypłynie poza granice formy. Ostrożnie zamknij i zatrzaśnij pokrywę. Jeśli to możliwe, zrób wszystko szybko.
Krok 8:
Gotuje gofrownicę przez 1-2 minuty, okresowo sprawdzając rumieniec, gotuj do pożądanego koloru. Gotowy jest wygodny do usunięcia silikonową szpatułką. Rumieniec może leżeć nierównomiernie, jak na moim zdjęciu, co oznacza, że cienie są tak ciepłe - to norma, a następnie skup się na bardziej smażonej części.
Krok 9:
Jeśli planujesz zwinąć gofry, zrób to natychmiast po wyjęciu z panelu. Gofry natychmiast stają się kruche i kruche. Z tego ciasta okaże się, że rurki są cieńsze - nie do napełniania. Średniej wielkości-pod lekki krem typu białkowego.
Krok 10:
Lub zwiń większą średnicę-pod innym wypełnieniem. Otrzymasz rożek-do lodów i innych deserów. Jeśli ręce w ogóle nie tolerują gorąca, zostaw go w ten sposób lub gdy gofr jest ciepły - pokrój go w dowolny format, pod pastą lub po prostu na niesłodzoną herbatę lub kawę. Ale gofry są bardzo gorące, a także Gofrownica, więc bądź ostrożny.
Krok 11:
Ten rodzaj wafla doskonale nadaje się do tworzenia tubek i rożków. Z których później można zrobić inne rodzaje deserów. Tylko czasami trzeba użyć metalowe formy Rury dla & quot; Sycylia & quot; lub stożek, lub inne odpowiednie dla Twojego pomysłu.
Krok 12:
Podawaj gofry, możesz dostosować się indywidualnie do gustu każdego amatora ;
gofry mogą nie być tak gładkie i piękne jak sklep, ale zawsze będą smaczne, dlatego są domowe. Proste jedzenie i zawsze w lodówce.
istnieje ogromna liczba różnych gofrów: chrupiące, miękkie, hongkońskie, Wiedeńskie, Holenderskie.. Istnieje wiele przepisów, ale dla mnie ten jest jednym z pierwszych i najbardziej lubianych. Spróbuj, może Ci się spodoba !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g