wafle czekoladowe z bananem i pastą orzechową

świetne śniadanie na nowy dzień! Pyszne z Koya lub herbatą, a dzieci pokochają, podawane z pokrojonymi bananami i pastą orzechową
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 18 % 6 g
węglowodany 61 % 20 g
160 kcal
IG: 15 / 25 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

wymieszaj wszystkie składniki, piecz w gofrownicy przez 10 minut

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Mąka owsiana - 369   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g
  • Pasta orzechowa - 588   kcal/100g

Podobne przepisy