chipsy waflowe
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc bierzemy nasze składniki.
Krok 2:
Trzy ziemniaki na dowolnej drobnej tarce. Najważniejsze, że jest wystarczająco mały.
Krok 3:
Cebula jest również trzy na tarce lub pokrojona na małe kawałki. Im mniej, tym lepiej.
Krok 4:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce. W razie potrzeby możesz dodać mąkę, przyprawy, startą marchewkę. Ogólnie, co chcesz.
Krok 5:
Podgrzewamy gofrownicę i pieczemy gofry na średniej temperaturze, aby gofry się nie paliły i nie gotowały zbyt wolno. Jeśli frytki przykleją się do gofrownicy, dodaj olej roślinny do ciasta. Tylko nie za dużo - w dużej kolosalności nada gorzki smak.
Krok 6:
Gotowe! Możesz jeść. Ogólnie rzecz biorąc, główną wadą tego dania jest to, że gofry z frytkami są chwytane w locie!))
uwaga: Jedna porcja zawiera 5-7 małych gofrów.
smacznego!))
smacznego!))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g