gofry chude
skład / składniki
24
porcje:
metoda gotowania
posyp mąkę, cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia, mieszaj. Dodaj masło, wymieszaj, aż okruchy masła. Wlej wodę, dokładnie wymieszaj. Formę do gofrownicy smarujemy olejem roślinnym i pieczemy chude gofry przez 1-2 minuty (w zależności od gofrownicy). Natychmiast zwijamy gofrownicę za pomocą rurki. Możesz nie zwijać gofrów, ale podawać je później jako belgijskie, z sosem.
gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g