gofry chude

nawet w poście możesz zafundować sobie smakołyki! Te gofry zawsze się sprawdzają! Zapach jest w całym mieszkaniu
KatarzynaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 4 g
tłuszcze 25 % 13 g
węglowodany 67 % 34 g
261 kcal
IG: 0 / 3 / 97

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

posyp mąkę, cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia, mieszaj. Dodaj masło, wymieszaj, aż okruchy masła. Wlej wodę, dokładnie wymieszaj. Formę do gofrownicy smarujemy olejem roślinnym i pieczemy chude gofry przez 1-2 minuty (w zależności od gofrownicy). Natychmiast zwijamy gofrownicę za pomocą rurki. Możesz nie zwijać gofrów, ale podawać je później jako belgijskie, z sosem.

gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy