Wafle z wiśniami w czekoladzie
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Margarynę należy wcześniej stopić i schłodzić.
2. W odpowiednim pojemniku rozbij jajka, wymieszaj je z cukrem i ubij.
3. Wlej stopioną margarynę i ponownie ubij.
4. Przesiej i dodaj mąkę. Ponownie ubij wszystko mikserem.
5. Teraz musisz upiec gofry. Każdy gofr, aż ostygnie, zwiń w rurkę, owijając suszone wiśnie ułożone w rzędzie.
6. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę.
7. Zanurz krawędzie rurek w rozpuszczonej czekoladzie, połóż na szerokim, pięknym naczyniu, polej czekoladą.
8. Wstaw naczynie do lodówki na 10 minut, aby czekolada szybciej się zestaliła i podawaj z herbatą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal / 100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suszone wiśnie - 290 kcal/100g