skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Makaron nadaje się do dowolnego kształtu: fusilli, Penne, conquiglioni, kokardek i innych. Ale pamiętaj, aby wziąć makaron z pszenicy durum - są znacznie zdrowsze. Mam spaghetti - najbardziej lubią je moje dzieci, ale rozwalę je na kilka kawałków. Również do gotowania w kuchence mikrofalowej polecam makaron, który nie gotuje się długo. Ser może być dowolnego rodzaju: zarówno twardy, jak i miękki, mozzarella, a nawet ser pleśniowy.
Krok 2:
Przygotuj naczynia, które można wykorzystać w kuchence mikrofalowej. Przypominam, że nie należy brać metalowych naczyń i naczyń ze złoconym wzorem. Ale ceramika, porcelana i szkło są idealne. Weź naczynia wystarczająco głębokie , ponieważ w rzeczywistości makaron zostanie w nim ugotowany. Wlej przefiltrowaną lub butelkowaną wodę do naczynia, w którym ugotujesz makaron.
Krok 3:
Sól wodę.
Krok 4:
Mikrofaluj przez 5 minut przy mocy 1000. Makaron z reguły wkłada się do wrzącej wody, więc musimy doprowadzić wodę do wrzenia.
Krok 5:
Wyjmij miskę z wrzącą wodą i dodaj do niej makaron. Jak widać, połamałem spaghetti na 3 części, w przeciwnym razie po prostu nie zmieściłyby się w misce. Włóż naczynia z makaronem do kuchenki mikrofalowej i gotuj już z mniejszą mocą (optymalnie 400-600). Czas dobieramy w następujący sposób: do czasu wskazanego na opakowaniu dodajemy 2 minuty. Oznacza to, że jeśli opakowanie wskazuje, że makaron należy gotować przez 7 Minut, Czas gotowania w kuchence mikrofalowej wyniesie 9 minut
Krok 6:
Tak wygląda makaron po ugotowaniu w kuchence mikrofalowej.
Krok 7:
Ale może tam pozostać trochę płynu, więc wyrzuć je na sito.
Krok 8:
Dodaj masło i dobrze wymieszaj.
Krok 9:
W międzyczasie zetrzyj ser o dowolnej wielkości.
Krok 10:
Gotowy makaron posyp tartym serem i od razu podawaj. Jeśli nagle makaron trochę ostygnie, włóż talerz z naczyniem do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę, aby ser się stopił.
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g