babeczka czekoladowa w 10 minut w kuchence mikrofalowej
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozłóż wszystkie składniki!
Krok 2:
W misce wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, kawę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i wanilinę. Wszystko to wymieszać.
Krok 3:
Dodaj mleko, jajko, masło. Ponownie mieszaj widelcem, aż powstanie jednorodna gęsta masa.
Krok 4:
Nasmaruj kubek lub inny pojemnik, w którym przygotujemy ciasto masłem (aby się nie przypaliło)
Krok 5:
Wlej naszą masę i włóż do kuchenki mikrofalowej na 90 sekund maksymalna moc.
Krok 6:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Kawa naturalna, mielona - 201 kcal/100g
- Kawa - 94 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g