skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty. Zamiast masła możesz wziąć kremową margarynę lub mieszankę margaryny z masłem.
Krok 2:
Wlej połowę mąki do miski, przesianej solą, sodą i proszkiem do pieczenia, włóż zmiękczone masło. Pocieramy widelcem w okruchy.
Krok 3:
Następnie dodaj śmietanę i wymieszaj. Dodaj resztę mąki.
Krok 4:
Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto. Wkładamy go do miski, dokręcamy folią i wkładamy do lodówki.
Krok 5:
W międzyczasie zajmijmy się farszem. Jajka gotujemy na twardo i napełniamy zimną wodą. Ochładzać. Cebulę kroimy w cienkie półpierścienie, doprawiamy olejem do lekkiego złocistości (nie smażymy!) Ochładzać.
Krok 6:
Wymieszaj cebulę, posiekane jajka, zioła w misce. Sól i posyp przyprawami. Dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Do nalewania ubij jajka i śmietanę, dodaj sól.
Krok 8:
Rozprowadzamy schłodzone ciasto na dnie i ścianach miski Multicooker, tworząc kosz z bokami o wysokości trzech cm.
Krok 9:
Włóż nadzienie, równomiernie je rozprowadź.
Krok 10:
Wypełnij go wypełnieniem. Włóż miskę do multicookera, włącz tryb pieczenia na dwie godziny.
Krok 11:
Po sygnale zostawiamy ciasto na rozgrzaniu na trzydzieści minut. Następnie odłączamy Multicooker od sieci i pozwalamy mu całkowicie ostygnąć przez półtorej godziny.
Krok 12:
Następnie kładziemy na talerzu i wzywamy wszystkich do picia herbaty.
Krok 13:
Miłego pieczenia i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g