sos wołowy w powolnej kuchence

bardzo smaczne i bardzo satysfakcjonujące, Polecam wszystkim gotować. jak z tłuczonymi ziemniakami i różnymi owsiankami.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 4 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 30 % 3 g
58 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować do sosu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso na małe kawałki, włóż do miski multicookera, dodaj olej roślinny, włącz tryb & quot; smażenie & quot; 30 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas smażenia mięsa drobno posiekaj cebulę, włóż do mięsa, trzy marchewki, włóż do multicookera.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Również tryb pomidorów, dodaj do mięsa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć warzywa z mięsem, aż mięso będzie gotowe, od czasu do czasu mieszać. Sól, dodaj liść laurowy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy mięso jest gotowe, dodaj litr wody i poczekaj, aż się zagotuje.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj mąkę w szklance wody, wlej do wrzącego sosu. Gotujemy przed zakończeniem programu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj z owsianką lub ziemniakami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy