sos wołowy w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować do sosu.
Krok 2:
Pokrój mięso na małe kawałki, włóż do miski multicookera, dodaj olej roślinny, włącz tryb & quot; smażenie & quot; 30 minut.
Krok 3:
Podczas smażenia mięsa drobno posiekaj cebulę, włóż do mięsa, trzy marchewki, włóż do multicookera.
Krok 4:
Również tryb pomidorów, dodaj do mięsa.
Krok 5:
Smażyć warzywa z mięsem, aż mięso będzie gotowe, od czasu do czasu mieszać. Sól, dodaj liść laurowy.
Krok 6:
Gdy mięso jest gotowe, dodaj litr wody i poczekaj, aż się zagotuje.
Krok 7:
Wymieszaj mąkę w szklance wody, wlej do wrzącego sosu. Gotujemy przed zakończeniem programu.
Krok 8:
Podawaj z owsianką lub ziemniakami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g