skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone składniki. Warzywa umyć, obrać, marchewkę i cebulę można pokroić na pół. Opłucz język wołowy pod bieżącą wodą, jeśli jest głębszy Brud, język należy namoczyć w zimnej wodzie, a następnie wyczyścić nożem.
Krok 2:
Włóż język wołowy, przygotowane warzywa do miski Multicooker, dodaj przyprawy, sól.
Krok 3:
Zalej język warzywami zimną wodą, aby lekko zakryła sam język. Włącz tryb "gaszenia" przez 2 - 3 godziny. Wystarczyły mi dwie godziny na przygotowanie języka wołowego. Jeśli woda w misce stanie się mniejsza podczas gaszenia, lepiej nie uzupełniać, ale obrócić sam język. Gotowy język jest miękki i soczysty.
Krok 4:
Gdy język w powolnej kuchence jest ugotowany, wyjmij go z miski powolnej kuchenki. Pod zimną wodą wyczyść go natychmiast ze skóry, jest bardzo łatwy do czyszczenia.
Krok 5:
Język wołowy jest gotowy do spożycia. Bardzo dobrze nadaje się do krojenia kanapek lub jako główny składnik sałatek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Język cielęcy - 160 kcal/100g
- Język wołowy - 146 kcal/100g
- Język wieprzowy - 300 kcal/100g
- Kiełbasa językowa - 215 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g