język wołowy w powolnej kuchence

Łatwe gotowanie języka wołowego w powolnej kuchence. Język wołowy jest uważany za jeden ze zdrowych podrobów. Ten produkt dietetyczny jest bardzo przydatny zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Zawiera wiele białek, witamin i minerałów niezbędnych dla wzrostu dzieci. Obecnie nie jest to produkt budżetowy, ale te przydatne właściwości, które pozwala, choć rzadko, włączyć go do swojego menu. Dzięki dietetycznemu mięsu menu będzie zdrowe i zróżnicowane.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 9 g
tłuszcze 42 % 8 g
węglowodany 11 % 2 g
114 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone składniki. Warzywa umyć, obrać, marchewkę i cebulę można pokroić na pół. Opłucz język wołowy pod bieżącą wodą, jeśli jest głębszy Brud, język należy namoczyć w zimnej wodzie, a następnie wyczyścić nożem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż język wołowy, przygotowane warzywa do miski Multicooker, dodaj przyprawy, sól.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zalej język warzywami zimną wodą, aby lekko zakryła sam język. Włącz tryb "gaszenia" przez 2 - 3 godziny. Wystarczyły mi dwie godziny na przygotowanie języka wołowego. Jeśli woda w misce stanie się mniejsza podczas gaszenia, lepiej nie uzupełniać, ale obrócić sam język. Gotowy język jest miękki i soczysty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy język w powolnej kuchence jest ugotowany, wyjmij go z miski powolnej kuchenki. Pod zimną wodą wyczyść go natychmiast ze skóry, jest bardzo łatwy do czyszczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Język wołowy jest gotowy do spożycia. Bardzo dobrze nadaje się do krojenia kanapek lub jako główny składnik sałatek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Język cielęcy - 160   kcal/100g
  • Język wołowy - 146   kcal/100g
  • Język wieprzowy - 300   kcal/100g
  • Kiełbasa językowa - 215   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy