owsianka perłowa z gulaszem w powolnej kuchence

jęczmień na lunch lub kolację bez wysiłku! To danie może nakarmić całą rodzinę, poświęcając bardzo mało czasu tylko na umieszczenie wszystkich składników w powolnej kuchence. A jęczmień jest gotowany i pachnący.
ArinaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 5 g
tłuszcze 33 % 10 g
węglowodany 50 % 15 g
169 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki. Jęczmień moczyć wcześniej przez noc w zimnej wodzie

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Trzy marchewki na grubej tarce

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć na oleju słonecznikowym, włączając tryb & quot; pieczenie & quot; lub & quot; smażenie" przez 10-15 minut

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyłącz Tryb, wlej płatki do marchewki i rozłóż gulasz

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj sól, wszystko wymieszaj

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej wodę, aby pokryć wszystkie płatki. Włącz tryb "pilaw" przez 50 minut

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po 50 minutach danie jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g

Podobne przepisy