owsianka perłowa z gulaszem w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki. Jęczmień moczyć wcześniej przez noc w zimnej wodzie
Krok 2:
Trzy marchewki na grubej tarce
Krok 3:
Smażyć na oleju słonecznikowym, włączając tryb & quot; pieczenie & quot; lub & quot; smażenie" przez 10-15 minut
Krok 4:
Wyłącz Tryb, wlej płatki do marchewki i rozłóż gulasz
Krok 5:
Dodaj sól, wszystko wymieszaj
Krok 6:
Wlej wodę, aby pokryć wszystkie płatki. Włącz tryb "pilaw" przez 50 minut
Krok 7:
Po 50 minutach danie jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g