skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić mielone kotlety w powolnej kuchence? Przygotuj wszystkie składniki
Krok 2:
Do mięsa mielonego dodaj jajko, wymieszaj
Krok 3:
Biały chleb moczyć w mleku przez 10 minut, wycisnąć
Krok 4:
Dodaj wyciśnięty chleb, sól, pieprz do mielonego mięsa, dokładnie wymieszaj
Krok 5:
Uformuj kotlety i zawiń w bułkę tartą
Krok 6:
Włóż do miski Multicooker, ustaw tryb & quot; pieczenie" na 50 minut. Po 25 minutach Odwróć kotlety
Krok 7:
Resztki kotletów można gotować na parze w koszu do gotowania na parze
Krok 8:
Po upływie ustawionego czasu ułóż kotlety i podawaj z dowolnym dodatkiem
w razie potrzeby możesz dodać dowolny sos do gotowych kotletów i włączyć tryb "duszenia" na 20-30 minut.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g